Organisationen YaSally fejrer 10 år med støtte til Gambia.

07-06-19

YaSally har i et årti arbejdet med udvikling af lokalsamfundet i Nuimi-distriktet i Gambia. Genbrug til Syd har bevilget støttet til forsendelser af blandt andet skoleudstyr.

Fra begyndelsen er udviklingsarbejdet foregået i tæt samarbejde med en lokal søsterorganisation, som har taget ansvaret for at fordele støtten ud i lokalområdet, så hjælpen er nået frem til de rigtige steder. Møblerne, som er indsamlet på danske skoler, gør det lettere for eleverne at holde koncentrationen i undervisningen, dermed højnes uddannelsesniveauet. Formand Momodou Sise, fortæller at flere af skolerne har fået flere klasser og klassetrin efter at de har fået udvidet faciliteterne. Gennem tiden har YaSally sendt 7 containere afsted med hjælp til udvikling i Gambia, det har betydet, at 4 skoler i lokalområdet nu har fået ordentlige møbler.

I begyndelsen skulle YaSally selv opsøge de potentielle donorer, men i dag kommer de selv og tilbyder brugte møbler. Der er mindst 5 skoler i Nuimi-distriket i Gambia, hvor nogle af skolebørnene stadig sidder på jorden og læser, fortæller Momodou Sise. YaSally arbejder derfor fortsat på at sende brugte skolemøbler afsted til Gambia.

Læs også denne artikel om Ya Sally i Højby Nyt

YaSally har desuden støttet med fodboldtøj. I Gambia har de i år afholdt den 6. YaSally Cup – en fodboldturnering for lokale fodboldklubber. Momodou Sise fortæller, at turneringen sikrer nyt træningstøj og nye bolde til alle deltagende hold. Tøjet, boldende og præmierne bliver sponsoreret af sportsklubben HA85. YaSallys medlemmer bidrager selv til at sørge for dommere og sikkerhedsfolk. Fodbolden har gjort det mere attraktivt for de unge at blive i lokalområdet. I finalebyen Pakau er handelslivet opblomstret, der sælges her flere varer end før der blev afholdt fodboldturnering, siger Momodou Sise.

YaSally har gennem tiden fået mere opmærksomhed fra danskere, fortæller Momodou Sise. Organisationen er vokset fra at være 5 stiftende medlemmer til i dag at være 70. Blandt andet har en tur til Gambia skabt opmærksomhed om arbejdet. Frivillige fra Danmark er blevet engageret i organisationens aktiviteter.

Læs mere om YaSally her.