Nyt magasin sætter fokus på de gode historier fra Genbrug til Syd

23-04-18

Genbrug til Syds dugfriske magasin Genialt Genbrug er nu ude og præsenterer igennem fem gode historier fra Senegal, Tanzania, Moldova og Cambodja, hvordan genbrugt dansk udstyr kan være med til at skabe udvikling.

De fem historier, der spænder over tre kontinenter, viser alle hvordan at det danske frivillige engagement virkelig kommer til sin ret i det danske udviklingssamarbejde. Hvert år bliver der nemlig sendt masser af containere fyldt med genbrugt udstyr til Syd med det formål at skabe udvikling, der hvor det ender.

Intet magasin uden de gode historier

I arbejdet med at sende brugt udstyr til Syd, er de danske frivillige organisationer og deres partnere i Syd helt afgørende. Takket være dem kan flere mennesker nu få gavn af skolemøbler, hospitalsudstyr og computere, der stod til at ryge i affaldscontaineren frem for shippingcontaineren.

Her fra Genbrug til Syd skal der lyde en stor tak til alle de frivillige ildsjæle, der lægger så meget engagement i Genbrug til Syd. Et magasin med fantastiske historier ville aldrig blive til noget, hvis I ikke skabte de gode historier til at begynde med.

Genialt Genbrug: Til inspiration og kommunikation

Her hos Genbrug til Syd sætter vi fokus på hvordan brugt udstyr bruges strategisk – altså hvordan udstyr bruges som katalysator for forandring, der hvor udstyret ender. Derfor har vi nu samlet fem af de gode eksempler i et nyt flot magasin: Genialt Genbrug.

I magasinet kan du blandt andet læse om hvordan brugte danske skolemøbler fik et nyt hjem på en skole i Senegal, opdage hvordan danske farmaceuter fik sendt 800 brugte bøger til et skolebibliotek i Tanzania og lære hvordan danske computere har løftet antallet af elever og undervisningskvaliteten på en skole i Cambodja.

For de organisationer der søger støtte hos Genbrug til Syd er magasinet Genialt Genbrug et stærkt kommunikationsværktøj, og for interesserede er historierne et inspirerende indblik i, hvordan støtten fra Genbrug til Syd bruges.

Hvor får jeg fat i Genialt Genbrug?

Vi håber, at I vil tage rigtig godt imod magasinet, der naturligvis er frit tilgængeligt online her.

Magasinet fås også i fysisk format, og magasinets forside er blevet trykt som plakat i størrelse A2.

Skriv til genbrugtilsyd@dmr.org med adresse samt hvor mange magasiner og plakater I ønsker. Genbrug til Syd sender gratis til foreninger, der har fået bevillinger i 2016, 2017 og 2018.