GTS og den nye databeskyttelseslov

25-05-18

I dag, den 25. maj 2018, træder EU's databeskyttelsesforordning i kraft i alle EU’s medlemslande. Loven suppleres af den danske databeskyttelseslov, som blev vedtaget d. 17. maj 2018. Formålet med forordningen er at beskytte alle borgere mod misbrug af deres personoplysninger. Loven gælder for virksomheder, foreninger og offentlige myndigheder, som behandler personoplysninger.

For Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU), som administrerer GTS, er det vigtigt, at alle trygt kan betro os deres personoplysninger i tillid til, at vi behandler dem i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning. Derfor vil vi efterleve de krav og regler der er kommet. 

Med persondataforordningen følger en række rettigheder for de personer, som DMRU behandler oplysninger om. Det gælder fx DMRUs modtagere af mails, medlemsorganisationer og enhver person, som DMRU har korrespondance og kontakt med. 

På DMRUs hjemmeside vil man kunne læse mere om vores behandling af personoplysninger. I DMRUs privatlivspolitik vil man blandt andet kunne finde information om de personoplysninger vi behandler, formålet med behandlingen, det retlige grundlag for behandlingen samt de registreredes rettigheder.

Spørgsmål vedr. DMRUs behandling af personoplysninger kan rettes til DMRUs sekretariatsleder, Peter Blum Samuelsen på mail pbs@dmr.org eller til DMRUs controller, Karin Krag-Andersen, kka@dmr.org, tlf +45 8172 4008.