Genbrug til Syd sætter fokus på sporten

09-10-19

En håndbold rammer overliggeren og bliver grebet af en pige med farverigt tørklæde, som står klar til at drible bolden i den modsatte retning. Scenariet udspiller sig på Zanzibar, hvor Skovby Sportsklub først i september afholdt træningscamp for børn og unge trænere. Campen er et resultat af et vellykket samarbejde mellem Skovby Sportsklub og deres tanzanianske sydpartner ZESI.

Og samarbejdet mellem Skovby Sportsklub og foreningen ZESI er ikke noget enestående eksempel på, at sport og udviklingssamarbejde kan forenes. Organisationen Yasally fra Odense har et samarbejde med fodboldklubben Silkeborg IF, som i flere år har sponseret udstyr til en større fodboldturnering i Gambia. Ved Superligakampen mellem Silkeborg IF og Lyngby i slutningen af september fik Yasally overrakt yderligere 15.000 kroner til deres arbejde i det gambiske distrikt Upper Nuimi.

Og der findes formentlig en række flere gode eksempler derude på gode samarbejder mellem sportsklubber og udviklingsorganisationer.  

”Sport er et rigtigt effektivt middel til at få folk til at mødes på tværs af kulturelle, religiøse og etniske skel,” fortæller Filip Buff Pedersen, som er projektkonsulent ved Genbrug til Syd.

På Genbrug til Syds årsmøde 2019 er der fokus på netop denne mulighed for at samarbejde med sportsklubber fra lokalområdet om initiativer og projekter i Syd. Sport kan nemlig meget mere end at samle folk om sjove begivenheder, fortæller Filip Buff Pedersen:

”Sport kan være med til at uddanne unge mennesker som ledere, som tager ansvar og viser vejen. Det er ikke kun gode egenskaber at have i sport, men også i et civilsamfund som helhed,” siger han.