Kassevis af briller klar til at skabe nye muligheder

06-09-16

Kassevis af briller klar til skabe nye muligheder

 

Der er ikke mange, der ved det, men på både MultiCenter Syd og Kalundborgegnens Produktionsskole har de kassevis af briller, som er klar til at blive sendt ud til verden.  Når brillerne kommer til renoveringsværkstederne tester og sorterer produktionsskoleeleverne dem. Det vil sige, at modtagerne meget nemt kan finde ud af, hvor meget styrke, der er i hvert enkelt par briller. 

Hvis I som dansk organisation samarbejder med jeres partner om sundhedsarbejde, kan briller måske være med til at give jeres partner endnu bedre muligheder for at skabe udvikling. Det kræver naturligvis, at personale ude ved, hvordan de tester syn, men her kan I fx søge midler til en ekspertrejse, hvor en dansk optiker kan tage ud og lære jeres partner, hvordan man bedst muligt hjælper mennesker med synshandicap. 

Brillerne er ikke altid lige smarte eller i nutidigt design, men det er heldigvis ligegyldigt. For det menneske, der modtager et par briller efter ikke at have kunne se ordentligt i mange år, kan brillerne give en bedre hverdag og skabe muligheder i både arbejde og fritid. 

 

Kontakt MultiCenter Syd eller Kalundborgegnens Produktionsskole, hvis I vil sende briller ud.