Forlængelse af tiltag i indsatsen mod COVID-19

02-04-20

Regeringen og myndighedernes tiltag i indsatsen mod spredning af COVID-19 i Danmark gælder indtil videre til og med 2. påskedag. Sekretariatet forbliver derfor fortsat fysisk lukket i samme periode.

Medarbejdere arbejder hjemmefra

Efter myndighedernes anbefalinger er alle medarbejdere sendt hjem og klarer dermed arbejdet hjemmefra. Vi foretrækker henvendelser per e-mail. Der må desværre forventes længere svartid.

Konsekvenser for igangværende bevillinger

For mange af jer vil den nuværende COVID-19-situation påvirke jeres igangværende bevilling. Vi har selvfølgelig fuld forståelse for, at de opstillede deadlines i bevillingsbrevet ikke kan fastholdes i denne situation, herunder at oplysningsaktiviteter og partnerskabsrejser må udskydes. I behøver ikke kontakte sekretariatet med information om de forventede forsinkelser, der opstår grundet COVID-19. I er dog meget velkomne til at kontakte os, hvis der er andre konsekvenser, vi skal tage stilling til, eller tiltag I ønsker at drøfte med os. Vi vil opfordre jer til at holde ekstra god kontakt til jeres partner disse tider, da behovene i syd kan ændre sig den kommende tid. Drøft gerne, hvordan I bedst muligt kan støtte jeres partner i denne svære tid. Husk at kontakte GTS, hvis der skulle opstå ændringer i indholdet af forsendelsen, da vi skal godkende dette.

Planlægning af forsendelsen

I forhold til selve forsendelsen er der i øjeblikket færre skibe i omløb og derfor længere ventetid på fragt og dermed også potentielt højere priser. Såfremt I er i gang med at planlægge en forsendelse, skal I sikre jer, at det hele er nøje planlagt med speditør. Sekretariatet skal godkende et opdateret fragtilbud, før forsendelsen kan gå i gang, da priserne konstant ændrer sig. I forhold til renoveringsværkstederne er de fleste lukkede i denne periode, og de vil derfor ikke kunne stå for pakning.

Kommende ansøgninger

Der er netop nu brug for hjælp til udviklingslande, som i højere grad end os vil komme til at lide under langtidskonsekvenserne ved COVID-19. GTS har uændrede ressourcer til forsendelser i 2020 og opmuntrer derfor til, at interesserede organisationer allerede nu går i gang med at planlægge ansøgninger til næste runde med frist den 24. august. GTS ser frem til, at situationen i Danmark normaliseres, og at vi kan behandle ansøgninger i sædvanlig tempo ved august-runden. 

Lukket i påsken

Sekretariatet holder lukket fra den 6. – 13. april. Vi ønsker alle en god påske.