Den gode historie: Christina og computerne

02-09-16

Den gode historie: Christina og computerne 

 

I Tanga i Tanzania har Østafrikas Venner sendt computere til børnehjemmet og skolen Comfort Nusery School. Det er der mange af skolens elever, der har nydt godt af.

En af dem er Christina, der som 12-årig kom til børnehjemmet. Christina var dygtig i skolen og lærte hurtigt at bruge de danske computere. Hun bestod sin grundskoleuddannelse med gode karakterer og blev klar til gymnasiet. ”Jeg er glad for, at vi har modtaget computere fra en partner i Danmark”, fortæller Christina: ”Det har gjort, at det har gået mig rigtig godt, efter jeg er startet på gymnasiet”. 

Selvom Christina er forældreløs og kom til gymnasiet fra et børnehjem, så har hun på grund af sin computerundervisningen på Comfort ikke været bagud. ”Faktisk vidste jeg mere om computere, da jeg startede på skolen, end mange af mine nuværende klassekammerater”, forklarer Christina. Sin ekstra viden har hun dog brugt til at lære de andre på skolen om computere. 

Christina vil gerne være endnu dygtigere til at bruge computere, for hun vil nemlig gerne være sekretær, når hun bliver voksen. 

Historien er skrevet på baggrund af et interview med Christina, som Østafrikas Venner har lavet.
Hør hele Christinas og andres historier her