Hjælp til brug af ViewWorld

Du kan altid finde svar på spørgsmål i ViewWorlds egen brugsanvisning, som du finder på ViewWorlds hjemmeside eller downloade her. På ViewWorlds hjemmeside kan du også stille spørgsmål direkte til ViewWorld og se videoer med tips. 

Herunder har vi listet de mest overordnede ting, som du skal vide om ViewWorld. 

Sådan kommer du i gang

For at bruge ViewWorld skal du have en smartphone eller tablet. På den skal du installere app'en ViewWorld. Bruger du Android som styresystem finder du den i Google Play ved at søge på 'ViewWorld'. Bruger du iOS, skal du gå ind i Appstore og søge på 'ViewWorld'. App'en er gratis.

Før du kan bruge ViewWorld, skal du oprettes som bruger. Du bliver oprettet ved at sende en mail til kommunikationsmedarbejder Mette Høyer Eriksen på mhe@dmr.org med dit navn, din forenings navn og din e-mailadresse. 

Når du er blevet oprettet som bruger, modtager du en e-mail med dit brugernavn og din adgangskode. Det skal du bruge til at logge ind i app'en og på ViewWorlds hjemmeside. 

App'en

Når du åbner app'en kan du nederst se fire forskellige muligheder: 

  • Observations
  • New
  • Map
  • Settings

Under Observations finder du de indtastninger i app'en, der er blevet lavet. Øverst kan du vælge at se dem, du selv har lavet (under My) og dem, der er lavet i din forening (under Group). 

Når du skal lave en ny indtastning, vælger du New. Her finder du en række forms. Se en oversigt over de forskellige forms, og hvad du skal bruge dem til her

I menuen Map kan du se, hvor i verden, dine indtastninger er sket. 

Under Settings kan du logge ud og synkronisere din app. Det er godt, at synkronisere ofte, så du får de ændringer med, der er lavet af Genbrug til Syd. 

App'en kan bruges, selvom der ikke er internet. Når din smartphone/tablet kommer på nettet efter du lavet lavet indtastninger, bliver de automatisk sendt. 

Hjemmesiden

På ViewWorlds hjemmesiden - www.viewworld.net - kan du logge ind med dit brugernavn og adgangskode og se alle de indtastninger, der er blevet lavet i din gruppe. Det er også på hjemmesiden, du kan tilføje flere brugere til din gruppe, hvis du er administrator. Se hvordan du gør det her

Brug af informationen

Den information du samler ind med ViewWorld, opbevares i app'en og kan ses både på din smartphone/tablet og på din computer. På din computer kan du desuden trække informationer ud og printe dem. Det gør du ved at logge på www.viewworld.net og logge ind med dit brugernavn og adgangskode. 

Informationerne fra ViewWorld kan du bruge på to forskellige måder. De kan bruges, når du skal lave afrapportering til Genbrug til Syd, og de kan bruges til dit kommunikationsarbejde. Du kan blandt andet lavet et kort på din hjemmeside, hvor andre kan læse om dit projekt og se, hvor udstyret og containeren er kommet hen. Læs hvordan du gør det her